Diensten

miMakker Stip werkt minimaal 1 tot maximaal 2 uur gedurende een dagdeel. Dit kan naar wens in 1 vertrek, maar ook in meerdere kamers, woonkamers of op verschillende afdelingen zijn. miMakkers werken in principe één op één. Maar binnen een woongroep wordt voor zover mogelijk, natuurlijk ook aandacht besteed aan zoveel mogelijk andere bewoners.

Tijdens deze bezoeken wordt er contact gemaakt in het nu. De benadering is belevingsgericht en veelal non-verbaal. Het spel draait om lichaamstaal en gevoel. Waar ligt de behoefte en wat is er op dat moment mogelijk? Om contact te maken kunnen er materialen gebruikt worden die bij de beleving van de persoon passen. U kunt hier bij denken aan geuren, muziek, een handpop, maar ook voorwerpen, bijvoorbeeld van de bewoner, die aanwezig zijn. Het kan bij één bezoek blijven, maar terugkerende bezoeken zal bij meerdere mensen herkenning van de personage en/of de sfeer opleveren, waardoor het effect op termijn groter zal zijn.

miMakkers kunnen vooral een vaste waarde zijn in de belevingsgerichte zorg voor bewoners. De miMakkus methode kan voor de medewerkers leiden tot kennisverbreding. De praktijk heeft laten zien dat door regelmatige miMakker bezoeken er meer cliënt- en arbeidstevredenheid, met minder ziekteverzuim, de gevolgen kunnen zijn.

Wilt u meer infomatie - heeft u interesse in een presentatie/lezing of workshop - wilt u een miMakker (kennismakings)bezoek ervaren - iemand verrassen met een miMakker bezoekbon - een donatie geven: neem dan contact op voor de mogelijkheden en de tarieven.


Neem contact op